Проект “Нове шкільне харчування” успішно впроваджується в школах м.Києва

Команда ПОНТЕМ.УА разом з Євгеном Клопотенко впевнено йде до мети!! Перші кроки вже зроблено і дуже вдало!!! Ми щиро віримо, що проект “Нове шкільне харчування” змінить на краще смакові вподобання наших школярів.
6 лютого 2019 року в Навчально-виховному комплексі № 141 “ОРТ” (м.Київ, б-р. І Шамо, 5) відбулась прес-конференція, присвячена проміжним результатам проекту “Нове шкільне харчування”. Команда проекту, за участі ТОВ ПОНТЕМ.УА , представників міністерства охорони здоров’я, міністерства освіти та науки України та фонду Western NIS Enterprise Fund (WNISEF) презентувала новий “Збірник рецептур страв для харчування дітей шкільного віку в організованих освітніх та оздоровчих закладах”, автором якого є кулінарний експерт Evgeniy Klopotenko.
Команді проекту “Нове шкільне харчування” вдалось розробити спеціальне меню для школярів, яке підвищило бажання школярів харчуватися у шкільних їдальнях, вплинуло на розвиток культури здорового харчування, а також частково змінило їх ставлення до їжі в цілому. У процесі тестування рецептів взяли участь не тільки учні, працівники шкіл, але й експерти з питань харчування та дієтологи, що дозволило максимально збалансувати консистенцію жирів, білків та вуглеводів у раціоні учнів, щоб вони отримували усі необхідні їм корисні речовини, а їжа стала смачною, поживною та “сучасною”. Всі 110 рецептів, апробованих у шкільних їдальнях, були внесенні до Збірника.

“Варто зазначити, що страви були перевірені у спеціальних лабораторіях, де підтвердили свою безпеку та користь для дітей шкільного віку. Завдяки чому, у грудні 2018 року, Збірник отримав схвалення від Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів. Що важливо, вдалося зберегти вартість харчування, і приготувати нові якісні страви з тих же продуктів”. – підкреслила професор, доктор медичних наук Марія Гуліч.

“В страві в першу чергу важлива користь, а відтак і якість продуктів та дотримання санітарних умов у приготуванні. Страва має бути якісною, як на смак, так і на запах та зовнішній вигляд. 73% дітей бажають збільшити кількість фруктів у своєму раціоні в їдальні. 61% дітей готові відмовитися від булочок та снеків, якщо їжа буде смачнішою та сучаснішою” – підкреслив Євген Клопотенко, автор Збірника.